30724955_1028475783995582_1975518603486691328_n

Премиера на „Китай – събуждането на един гигант” от Хенри Полсън

25 април 2018

Как се стигна до издигането на новата суперсила в лицето на Червения дракон? „Китай – събуждането на един гигант” от бившия финансов министър на САЩ Хенри Полсън – чужденеца в най-топли отношения с Китай – прави цялостен анализ на генезиса и развитието на новата китайска цивилизация. 

Заповядайте на 25 април от 18:30 ч. в зала „Сердика” на Гранд хотел София, където книгата ще представят създателят на поредицата „Власт и отговорност” Свилен Спасов, Захари Карабашлиев и икономистът Вера Асенова.

В своята книга Хенри Полсън отговаря на ред важни въпроси:
• Как Китай се превърна в икономическа суперсила?
• Как всъщност се прави бизнес там?
• Кои са най-добрите начини западните бизнесмени и политически лидери да работят или да се конкурират с Китай?
• Как американската администрация преговаря и влияе на Китай по теми като авторитарното управление, мащабното замърсяване, огромното население и повишаващите се очаквания за икономически просперитет и сигурност в световен мащаб?

Като директор на „Голдман Сакс” Хенри Полсън има ключова роля в отварянето на Китай към частни инициативи. После, като финансов министър на САЩ, той инициира създаването на Стратегически икономически диалог, който подобрява същностно търговските отношения между двете държави. През своята кариера той е работил с най-високопоставените китайски политици, а същевременно е инициатор за създаване на учили¬ще по Управление и икономика към Университет номер 1 в Китай – Цин¬хуа. Почти всички лидери на Китай след Дън Сяопин са завършили този университет.

Източник: Фейсбук

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)