TON_1344

Премиера на книгата „Обичам те, любов“

04 декември 2015

Вчера вечерта, на 3-ти декември, в представителната книжарница Хеликон – България, се проведе премиерата на стихосбирката „Обичам те, любов“ на Катя Кремзер. Въпреки затрудненото придвижване, поради затворени улици в центъра, в 18:30 ч. залата беше пълна с гости и почитатели на поезията, които отрупваха с цветя поетесата.

TON_1269

Присъстваха също и други поети и хора, свързани с литературата и изкуството, като Мария Лалева, Мария Радушева, Лили Чолакова, Даниела Обретенова, Марина Иванова, Рени Стефанова, Филип Узунов, Николай Атанасов и много други.

TON_1268

Книгата представи издателят Лъчезар Минчев, който поради заболяване на редакторката Маргарита Петкова, пое и тази функция.
Неговото колоритно излъчване и неповторим хумор, разчупиха напрежението в залата, предизвикаха смях и размисъл, подготвиха публиката за представянето на Катя Кремзер.

TON_1300

Поетесата започна представянето си в същия лек и хумористичен дух, като поздрави публиката със „Здравейте, момичета и момчета, защото всички ние пазим вътре в себе си младия дух, щом всички Вие сте тук и аз съм тук пред Вас!“. Разказа кратко за себе си, професионалния си път, как е започнала да пише поезия и как това е променило живота и в последните години. Публиката затаи дъх, когато Катя Кремзер рецитира седем нейни творби, придружени с кратко въведение към всеки стих и предистория. Хората останаха очаровани и разтърсени от прочувственото изпълнение и нежния и глас.

TON_1317

Накрая, актрисата Искра Радева, прочете още три стихотворения, като сподели, че е била силно впечатлена от стиховете и тяхната сила и е била затруднена, на кои точно да се спре за вечерта.

TON_1340

Вечерта завърши с едно много дълго писане на посвещения и раздаване на автографи, защото всички, като че ли искаха да се докоснат лично до поетесата, да поговорят с нея, да я поздравят и, разбира се, да се снимат с нея за спомен.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)