Handcrafted Guideboats

Пренесете се назад във времето с лодка от кевлар и кедрово дърво

21 април 2015

Представяли сме ви много луксозни яхти и лодки, но днес, на фона на вече настъпилата пролет и зеленина, решихме да ви представим нещо по-просто, но също толкова луксозно и уникално. Компанията от Вермонт Adirondack Guideboat, изработва уникални, ръчно направени, лодки от кевлар и кедрово дърво. Лодките са толкова красиви и изпипани, че дори знаменитости като Марта Стюарт притежават по една от тях.

Handcrafted Guideboats 2
Компанията е основана през 2000г. от братятя Джъстин и Мартин. И макар техните лодки да изглеждат подобни на канута, те всъщност са доста различни. При този тип лодки пасажерите седят много ниско, почти на дъното на плавателния съд. Именно заради това, тези лодки са много по-стабилни от канутата и могат да се използват безпроблемно от почти всеки. Друга интересна подробност е, че дизайнът на лодките е останал почни непроменен от началото на 19-ти век досега, когато те са се използвали за лов.

Handcrafted Guideboats 3
Един от знаковите модели на компанията е именно този, който виждате в нашата галерия. За изработката му са нужни повече от 3 месеца, само за една лодка се използват над 120 дървени парчета, а цената варира от $15000 до $18 000 в зависимост от дължината.

текст: Елена Михайлова
снимки: Adirondack Guideboat

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)