President Obama Speaks At The National Action Network Awards Gala

Признаха Бил Козби за виновен по дело за сексуално посегателство над жена от 2004 г.

27 април 2018

Американският актьор и водещ Бил Козби бе признат за виновен в сексуална агресия, упражнена над негова позната – Андреа Констанд, през 2004 г., предадоха световните агенции. Козби бе обвинен по три пункта и може да получи до 30 години затвор, по 10 години за всяко обвинение. Делото му се гледаше в Нористаун в щата Пенсилвания в продължение на три седмици.

Това е втори процес по случая. Първото дело за сексуално посегателство над същата жена беше анулирано, защото съдебните заседатели не можаха да постигнат единодушно решение. То бе гледано в друг град. Сега съдебно жури от седем мъже и пет жени все единодушно решение за вината на Козби. То взе решението си след 14-часови дебати.

Бил Козби е на 80 години. Жертвата му е сега на 45 години. Тя казва, че той я дрогирал и насилил. Насилието над Констанд Козби извършил в дома си в предградие на Филаделфия. Той твърди, че става дума за действия по взаимно съгласие.

Жената е бивша администраторка на женски баскетболен тим в университета Темпъл, в който е учил Козби. Констанд е една от около 50-те жени, обвиняващи Козби в сексуално посегателство. Останалите обвинения са с изтекла давност.

До обявяване на наказанието след обвинителната присъда Козби остава на свобода под гаранция.

Cosby-accusers

Припомняме, че преди три години с изключително силна корица излезе на пазара списание New York.  Над 40 жени набраха смелост, за да излязат пред света и да заявят, че в миналото Бил Козби се е възползвал от тях сексуално. 35 от тях се събраха и застанаха с лицата си, за да се снимат за корицата на списанието. Под снимката на всяка една от тях беше изписана датата, когато е станало посегателството върху нея. Материалът в броя пък беше озаглавен „Cosby: The Women, An Unwelcome Sisterhood“. Сред жертвите на комика са небезизвестните Джанис Дикинсън и Бевърли Джонсън.

Всички жени, приели да участват в материала, разказват за преживяното. Според списанието всяка една от тях е интервюирана поотделно, но в историите им има поразяващи прилики – от начина, по който е злоупотребил с тях, до това как са се чувствали после.

по материали на БТА, EVA

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)