Приказка за стълбата – Николай Банев (Епизод 1)

03 ноември 2016

Защо „Приказка за стълбата“? Заради Смирненски и великата му притча за загубата на човешкото по пътя на властта.  Едно предизвикателство за политиците, едно предизвикателство за зрителите и за нас като екип – да измерим присъствието именно на човешкото у съществата устремили се или стигнали по един или друг начин до високите етажи на властта. Как прекарват тези хора времето си извън пленарната зала и политическите кабинети? Имат ли време за семействата си? Какво ги радва и какво ги разплаква? Живо ли е дететето в тях? В какво вярват и за какво мечтаят?

14907735_10202410999712695_2098008285_o

В уютен диалог с хората, избрали за своя мисия политическия живот, влиза чаровната и предразполагаща Ива Дойчинова – един от най-емблематичните гласове и лица в българските медии.

TON_0161 TON_0162 TON_0174

В първия брой на предаването ще ви срещнем с една личност, за която в медийното пространство има или лошо, или нищоНиколай Банев. Той е роден преди 57 години, в гр. Любимец и е зодия Лъв. Израства в семейство на строг баща и активна, влюбена в изкуството майка. Тя е и човекът, който го запалва по музиката и пианото. Казарма, тежка работа в мините, комсомола… изкачване по стълбата на кариерата. Режимът рухва, но за хората с търговски нюх това е идеален момент за старт на частен бизнес.  Каране на такси (трабант), продажба на фураж, приватизационни фондове, трупане на капитал, „офшорки“, скандали и милиони. Но кой е човекът зад жълтите заглавия в пресата? И можем ли да открием истинския Николай Банев?

TON_0141 TON_0151 TON_0211

На тези и други въпроси ще си отговаряме докато разказваме всяка една „Приказка за стълбата“. Не ги пропускайте!

водещ: Ива Дойчинова
редактор: Калина Станева
оператор: Венелин Бакалов и Антон Хариев
снимки: Антон Хариев
асистент: Александър Георгиев

постпродукция: Деян Дяков
режисьор: Симеон Симеонов
продуцент: Наталия Бондаренко

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)