Приказка за стълбата (епизод 6): Борислав Сандов

23 януари 2017

Борислав Сандов е роден преди 35 години в сърцето на Родопите. Започва образованието си в родния Мадан и го продължава в професионалната гимназия по туризъм в град Смолян. Родопската енергия, релеф и красота провокират любопитството към Земята и го провокират да завърши география в Софийски университет ‘Св. Климент Охридски’ , а след това и Управление на водни и климатични ресурси. Още в университета проявява лидерски качества и по време на мандата му като Зам.председател на Студентски съвет, заедно със свои колеги, учредява Университетски клуб за екология и устойчиво развитие ‘UNECO’.

DSC02660

Непримирим с посегателствата над природата, влиза от рано в политиката и става съпредседател на партия „Зелените“. Той е и сред основните организатори на големите протести от последните години, най-известни от които са тези против ГМО, шистовия газ, ядрените електроцентралите и др. Координатор е за Коалиция за климата – България и на кампаниите за Фондация за околна среда и земеделие.

DSC02711

След осъждането му да заплати глоба за критичен статус във ФБ, за него се застъпват редица европейски политици, в това число и френският посланик у нас –  Ксавие Лапер дьо Кабан.

16229823_10202748335185871_1043135508_o

Човечен, искрен и истински – така видяхме ние Боби Сандов в нашата „Приказка за стълбата“. Вижте го и вие.

водещ: Ива Дойчинова
редактор: Калина Станева
оператори: Венелин Бакалов и Антон Хариев
постпродукция: Деян Дяков

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)