Приказка за стълбата (епизод 9): Иво Божков

03 април 2017

Продължаваме да изкачваме върхове и стълби, да плачем и да се смеем, да летим и мечтаем с онези личности, които избират за свое признание политиката и поемат риска да бъдат мразени и критикувани или пък възхвалявани и избирани. Този път по стъпалата крачим заедно с младия и непримирим Иво Божков, а Ива Дойчинова, освен че го разпита за някои неща, го разходи и из колоритния Женски пазар, за да си купят парче природа…

Иначе за тези, които не знаят, Иво Божков е роден е на 26.04.1982 г. в гр. София. Израства в семейство на лекари, които получават работа в Тунис. Така, малкият Иво, заминава за северноафриканската държава едва на 9 годинки,  но това му дава възможност да научи френския език дори по-добре и от българския. На 17 години заминава за Монреал, Канада, за да учи политически науки, после, за известно време живее в Париж, после отново в Канада, но през 2005-та се връща в България с ясната идея, че има какво да се свърши тук. И го върши.

През 2013-та печели  наградата „Валя Крушкина“ в категорията за блог и интернет журналистика , награда „БГ Сайт 2013“ , както и две награди „Човек на годината“ - за принос към остсрояване правата на човека и свободата на словото.

През 2014-та, е избран за Общински съветник от листата на Реформаторски Блок  и става един от най-младите членове на постоянната комисия по устройство на територията, архитектура, достъпна среда и жилищна политика; на постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие и на постоянната комисия по европейски програми, проекти и международно сътрудничество.
Продължава пътя си в политиката в новосформираната партия „Нова Република“, а междувременно не спира да тича между столичния Общински съвет и горещите обществени събития с техника под ръка, защото… Иво винаги е на жИво.

водещ: Ива Дойчинова 
редактор: Калина Станева
постпродукция: Деян Дяков
оператори: Венелин Бакалов и Антон Хариев

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)