Приказка за стълбата (епизод 8): Красимир Каракачанов

15 март 2017

Завидна е способността му да помни исторически факти. Ако не беше станал политик, сме сигурни, че щеше да се справя перфектно и като гид из родното му Русе, а и на други – важни за историята ни места из България.
Той е Красимир Каракачанов  и е роден на 29-ти март 1965г.. От малък проявява интерес към историята на България и миналото и на рода си и за това никой не е учуден, когато в началото на 90-те завършва „история“ в Софийския университет , а по-късно става и Доктор по право на Югозапдния университет „Неофит Рилски“.

DSC03131

Народен представител е в 38-мото 40-тото и 43-тото Народно Събрание. Председател е на ВМРО – Българско Национално Движение. Два пъти се кандидатира за президент – през 2011-та и 2016-та година.
DSC03170

През 2006-тя година става ясно, че Красимир Каракачанов е бил част от Държавна сигурност, но не е изнасял данни за български граждани, а е работел по линия на „промакедонския национализъм“ и до ден днешен не се срамува от това. А, ако има нещо, с което истински се гордее, това е родният му град Русе, където екипа ни, начело с чаровната Ива Дойчинова, го среща в поредното издание на „Приказка за стълбата“ .

водещ: Ива Дойчинова
редактор: Калина Станева
оператори: Венелин Бакалов и Антон Хариев
постпродукция: Деян Дяков

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)