DPP_26329

„Приказни истории – телефон“ – премиера

10 февруари 2015

„Върви си малък Хипо и си скачка
В горичката зелена без спирачка
И всичко живо се тресе,
Ала на мама той ще занесе
Огромен, пъстър, свеж букет,
А в другата ръка колет.
Стигнал бързо малък Хипо,
Вирнал си нослето чипо.
В къщичката си се завъртял,
Мама в кухнята видял
И подал й той цветята
И колета малък,
А мама, пък, му дала залък:
-Хайде, Хипо мили, събери си сили.
А Хипо й отвърнал
и към колета той надзърнал:
-Мамо, мамо, какво си имаш?
О-ооо, с това можеш да ме снимаш.
Да, да! Извади мама фотоапарата.
Хипо се усмихна 24 карата.
Щрак!На снимката излезе той красив
И двойно, тройно по щастлив.“

Хипо от книжката „Приказни истории – телефон“ с автор Гери Дончева

Модел, певица, успешен мениджър, красавица, надарена с таланта да пише, многоликата и динамична Гери Дончева отново ни изненада с приятна инициатива. През уикенда тя направи премиера на втората си детска книжка „Приказни истории – телефон“, за която подробно разказа предпремиерно в специално интервю за In Life.

Гостите на „Play Ground“ в Paradise Center, сред които и много малчугани, чуха на живо изпълнението на вдъхновената от книжката песен „Приказни истории“ и видяха за първи път видеото към нея.

Вокалите в песента се изпълняват от певицата Мариета и талантливите деца от LIPA – академия за сценични изкуства за деца от 4 до 19-годишна възраст в България, свързана с водещата институция за висше образование LIPA Великобритания, основана от сър Пол Маккартни. За реализацията на песента и видеото, Гери Дончева получава голяма помощ и подкрепа от Румънеца и Енчев и тяхната продуцентско-издателска компания. Музиката и аранжиментът на „Приказни истории“ са на младия композитор Николай Плачков, важна част от семейството на Select Music Media, към което принадлежи и Мариета. „За да е завършена една песен, й трябва страхотен клип! Нашият е анимационен! Фоновете отново са на Александър Михов, а цялостната анимация е на Антъни Тонев. Клипът е направен от фирмата на Румънеца и Енчев“, споделя Гери Дончева. Румънеца има принос и в композицията на песничката.

DPP_26432

DPP_26435

Главни герои в програмата за промоцията на детската книга бяха малчуганите от артистична академия LIPA, заедно със синовете на рапъра Енчев – Георги и Александър, балеринките от школата на „Маша Илиева“, Нанси Иванова от клуб по художествена гимнастика „Левски“, певицата Мариета и малката сладка Лекси.

DPP_26473

Прекрасният и още по- талантлив Мартин Желев, с когото се запознахме по време на специалното предпремиерно интервю с авторката в Резиденция Анастасия, изпълни 2 от приказките в стихотворна форма с изключителен артистизъм, проявявайки го в още по- голяма степен при представянето на етюд на Чудомир, с който разсмя всички присъстващи в залата. А в допълнение танцува и пя като истински рапър. С танци и песни, Гери Дончева и децата създадоха страхотен празник за присъстващите.

DPP_26464

DPP_26499

Детската книжка „Приказни истории – телефон“ съдържа 10 приказки в стихотворна форма. За да оживеят приказните истории в пъстри, забавни герои и картинки, авторката се довери на младия и креативен илюстратор Александър Михов. Той е възпитаник на топ университета за илюстрации и интериорен дизайн – Политехнико ди Милано!
Редактор и коректор на текста е един млад, талантлив писател и сценарист в „Шоуто на Слави“ – Йордан Свеженов. Автор е на бестселърите: “ Революция с аритмия“ и „Анархия на три морета“.

DPP_26532
Поздравеления за прекрасно организирания празник и успех на книгата!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)