13

Приключва регистрацията в ЦИК за изборите

20 август 2014

На 20 август трябва да приключи регистрацията на партиите и коалициите от партии за участие в предсрочните парламентарни избори на 5 октомври, съобщава БГНЕС.

Това на практика означава, че желаещите да се включат в предизборната надпревара могат да подадат необходимите за това документи до края на работния ден в сряда, защото в четвъртък Централната избирателна комисия (ЦИК) трябва да изпрати на районните избирателни комисии списъка на всички регистрирани партии и коалиции. Не по-късно от 23 август „ГРАО“ трябва да извършва проверка на списъците, представени от партиите и коалициите от партии.

20 август е и крайният срок за ЦИК да определи условията и реда за провеждане на предизборната кампания и да определи реда за предоставяне и разходване на средствата за медийните пакети, съгласувано с министъра на финансите. До края на работния ден в сряда кметовете на общините трябва да определят местата за обявяване на избирателните списъци и уведомява РИК.

Около 30 000 лева планира да плати Министерство на регионалното развитие на фирмата, която ще осигури възможността да получаваме SMS с номера и адреса на избирателната ни секция.

Министерството обяви обществена поръчка, за да намери фирма, която да осигури алтернативни начини за информиране на българските граждани за мястото им на гласуване чрез телефон и SMS. Търси се компания, която да създаде възможността гражданите да могат или да звънят на стационарен (или на мобилен телефон) или да изпращат SMS до единен номер за трите мобилни оператора, за да разберат адреса на избирателната си секция.

Крайният срок за подаване на оферти за спечелване на поръчката е 27 август.

снимка: clubz.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)