salata-ot-krastavitsi-s-orehi-i-avokado

Приключение с авокадо

02 април 2020

Авокадо  –  изключително богато на витамин К и добър източник на А, C, D, Е и витамини от групата В.

Авокадото съдържа голямо количество минерали, най-вече калий, цинк, мед, магнезий и желязо. Авокадото е богато на белтъчини и на омега-6 ненаситени мастни киселини. Маслото от авокадо също е с много високо качество и е широко използвано в козметиката.

В същото време, обаче трябва да знаете също така, че то е висококалоричен плод, но с нисък гликемичен индекс. Съдържащите се в авокадото белтъчини и омега-6 ненаситени мастни киселини го правят идеален заместител на месата и млечните продукти. Авокадото ускорява метаболизма и подобрява храносмилането. Включването му в диетата прави хранителното меню по-балансирано и по-здравословно.

Необходими продукти: 

1 краставица
1 авокадо
20 г орехи
50 г айсберг
30 г грозде
20 г кашкавал
прясно изцеден лимонов сок
зехтин на вкус
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Измиваме добре и нарязваме краставицата. Поставяме я в купа.Почистваме и нарязваме авокадото и гроздето. Добавяме ги към краставиците. Измиваме и накъсваме айсберга. Прибавяме го заедно с нарязания кашкавал. Добавяме лимоновия сок, зехтина и сол на вкус. Разбъркваме.
Добавяме орехите и сервираме.

Текст: Нина Тодорова
Снимка: flickr.com

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)