20190110-iordania-post

Принцесата на Йордания стана първата жена пилот в страната си само на 19 години

10 януари 2020

Преди дни най-малката дъщеря на крал Йордан Абдула II и кралица Рания, 19-годишната принцеса Салма, остави значителен отпечатък в историята на своята родна страна. Салма стана първото момиче в Йордания, преминало обучение за пилоти на самолет с неподвижно крило във въоръжените сили на родината си.
В Аман се състоя церемония по награждаване – Салма получи медал във формата на крило от ръцете на баща си, цар Абдула II.

Король Иордании Абдалла II с дочерью принцессой Сальмой бинт Абдаллой

На събитието присъстваха майката на принцесата, кралица Рания, по-големият й брат, 25-годишният Хюсеин Ибн Абдала и представители на въоръжените сили на страната.
В Instagram братът на принцеса Салма, престолонаследникът Хюсеин, вече публично поздрави момичето с почетното звание. Той публикува снимка, на която кралят закичи Салме с медал и призна, че е много горд с успехите на сестра си:

Король Иордании Абдалла II с женой Ранией и дочерью принцессой Сальмой
Майката на принцеса Салма, кралица Рания, носи почетното звание полковник от въоръжените сили на страната, а също така е и глава на общество, което осигурява подкрепа на военните и техните семейства. В интервю Рания многократно признава, че прави всичко възможно, така че децата й да знаят какво е „истинският живот“. Рания прекарва свободно време от официални събития и приеми със семейството си по същия начин, както представителите на най-обикновените семейства: тя приготвя бисквитки с дъщерите си Салма и Иман, играе с най-малкия си син Хашим и помага на съпруга си да подготви барбекю.

 

Король Иордании Абдалла II с дочерью принцессой Сальмой
Король Иордании Абдалла II с женой Ранией, дочерью принцессой Сальмой и сыном Хусейном ибн Абдаллой

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)