20183005-voguear-1

Принцесата на Саудитска Арабия се появи на корицата Vogue Арабия зад волана на кола

31 май 2018

Vogue Арабия представи в мрежата две корици на юнския брой, на които е снимана принцеса Хайфа бинт Абдула Ал Сауд, дъщеря на покойния крал на Саудитска Арабия Абдула. На една от снимките принцесата се е настанила на шофьорската седалка на червен кабриолет в пустинята. Изборът на кадър не е случаен: списанието обръща внимание на промените, които се отразиха на жените в Саудитска Арабия.

От следващия месец те ще могат да карат автомобили и за това не се нуждаят от разрешението на мъжки настойник. Борбата на жените в страната за правото на шофиране започна през 90-те години и отне почти 30 години.

Принцеса Хайфа е снимана в елегантна бяла рокля и шал към нея. За втората корица на Vogue Арабия тя избра по-ярка визия.

20183005-voguear-2

Лично аз подкрепям промените с голям ентусиазъм … Лесно е да коментираш структурата на живота в друга държава и да мислиш, че всичко е много по-добре в твоята. Западният свят трябва да помни, че всяка страна е специфична и уникална. Имаме силни и слаби страни, но със сигурност това е нашата култура и е по-добре да се опитаме да я разберем, отколкото да я осъдим,

- коментира промените принцесата.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)