Monaco National Day 2012 - Balcony Parade

Принц Албер II е болен от коронавирус

19 март 2020

Княжеският двор на Монако съобщава, че 62-годишният принц Албер II се е заразил с коронавируса. За това кой точно е предал опасната инфекция на принца на Монако, все още не е съобщено. Известно е само, че Албер II е под наблюдението на лекарите и неговото здравословно състояние не е проблем.
20200319.alb.post
„Негово Високопреосвещенство принца на Монако Алберт I премина тест за COVID-19 в началото на седмицата и той се оказа положителен. Здравословното му състояние не предизвиква притеснения,“
- Казва се в официалния адрес на княжеския дворец.

Принц Албер II е на самоизолация и продължава да работи от офиса на апартамента си. В обръщението на двореца бе отбелязано, че принцът постоянно поддържаше връзка с членове на кабинета, правителството и близки сътрудници.
Комюникето на принц Албер II съдържа и съветите му за цялото население на Монако: принцът моли гражданите да ограничат движението си и, ако е възможно, да сведат до минимум социалните контакти.

Князь Альбер II с супругой Шарлен

Официалното изявление не уточнява дали принц Албер II е в контакт със съпругата си Шарлийн и двете им деца – Жак и Габриела. Най-вероятно принцът е намалил  комуникацията със семейството си, за да не ги зарази с опасната инфекция.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)