The Duke And Duchess Of Sussex Visit Australia - Day 2

Принц Хари за първи път проговори: „Искам да чуете истината от мен!“

20 януари 2020

Абдикацията от кралските задължения  на 35-годишният принц Хари и 38-годишната Меган Маркъл бе обявена на 8 януари. Вчера херцогът на Съсекс, който за пръв път се появи на публично място след това изявление (той присъства на събитие, организирано от благотворителната група Sentebale, която помага на заразени с ХИВ деца), коментира така наречения „Мегзит“:

Меган Маркл и принц Гарри
Преди да започна, трябва да кажа, че мога само да гадая какво сте чували или чели през последните няколко седмици. Така че, искам да чуете истината от мен. И искам да говоря за това не като принц или херцог, а като Хари – същият човек, чието съзряване наблюдавате 35 години. Великобритания е моят дом и мястото, което обичам. И това никога няма да се промени.
Израснах, чувствайки подкрепата на много от вас и видях как посрещнахте Меган с отворени обятия, както и видяхте, че открих любовта и щастието, на които се надявах цял живот. Знам също, че ме познавате достатъчно добре през всичките тези години, за да повярвам, че жената, която избрах за моя жена, има същите ценности като мен. И тя е същата жена, в която се влюбих. Щом Меган и аз се оженихме, бяхме развълнувани, бяхме пълни с надежда и бяхме тук, за да служим. Поради тези причини съм много тъжен, че всичко се представя по този начин.
Решението, което взех за жена си и за мен, не ми беше лесно. Това бяха месеци на преговори след толкова години тестове. И знам, че не винаги съм правил всичко както трябва, но що се отнася до това, всъщност нямаше друг начин. Това, което искам да поясня, е, че ние няма да напуснем и със сигурност няма да ви оставим.
Надявахме се да продължим да служим на кралицата, на Общността и на военните ми сдружения, но без държавно финансиране, за съжаление, това не беше възможно. Примирих се с това, като знам, че това не променя кой съм и колко съм отдаден на работата си. Но се надявам, че това ще ви помогне да разберете до какво е довело всичко това, че съм отстранил семейството си от всичко, което някога съм познавал, за да направя крачка напред към пътя, който, надявам се, може да бъде един по-спокоен живот.
Когато загубих майка си преди 23 години, тя /Кралицата, бел.ред./ ме взе под крилото си. Вие се грижихте за мен толкова дълго, но медиите са мощна сила и се надявам, че един ден нашата колективна подкрепа ще стане по-мощна, защото тя е много повече от самите нас. За нас беше чест да Ви служим и ние ще продължим да ви служим през целия ни живот. За мен беше голяма чест да се срещна с много от вас и да почувствам вълнението ви за нашия син Арчи, който за първи път видя сняг на другия ден и мислеше, че е дяволски страхотен!
Винаги ще изпитвам най-голямо уважение към баба си, моя главен командир и съм невероятно благодарен на нея и на останалото семейство за подкрепата, която оказаха на мен и Меган през последните няколко месеца. Ще остана същия човек, който цени страната си и посвещава живота си в подкрепа на онези важни за мен дела, благотворителност и военни общности. Заедно ме научихте на живота. Скачаме в убежденията си – благодаря, че ми дадохте смелостта да направя тази следваща стъпка,

- каза той.

Меган Маркл и принц Гарри

Очаква се херцозите заедно със сина им да живеят в две къщи: Канада (където сега живее Меган Маркъл) и Великобритания.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)