Принц Хари: Решението да напуснем Англия бе единственото възможно (Видео)

20 януари 2020

Шокиращото решение на принц Хари да напусне Великобритания заедно със съпругата си Мегън и да заживее в Северна Америка се оказа и също толкова емоционално. Вече бившият кралски наследник най-сетне проговори за случващото се, като изнесе трогателна реч в „Ivy Chelsea Club“ в Лондон преди часове, в която обясни мотивите си и даде отговори на много въпроси.

„Искам да чуете истината от мен, доколкото мога да я споделя – не като принц или херцог, а като Хари, същият човек, който е израснал пред очите ви в последните 35 години, но днес с по-ясна перспектива. Обединеното кралство е моят дом и мястото, което обичам. Това никога няма да се промени.

Израснах, чувствайки подкрепата на много от вас и наблюдавах как посрещате Мегън с отворени обятия, когато видяхте, че открих любовта и щастието, на което се надявах през целия си живот. Сигурен съм, че за всички тези години ме познавате достатъчно добре, за да знаете, че жената, която избрах за своя съпруга, подкрепя същите ценности като мен. И тя го прави. Тя е същата жена, в която се влюбих.

Принц Хари и Мегън Маркъл

И двамата правим всичко възможно да показваме, че не само се гордеем с Великобритания, но и да изпълняваме с гордост своите роли в тази страна. След като сключихме брак, бяхме развълнувани, изпълнени с надежда и готови да служим. Поради тези причини се чувствам изпълнен с тъга, че се стигна дотук. Решението за нашето оттегляне, което взех, не беше никак лесно. То дойде след месеци на разговори и години на предизвикателства. Знам, че не винаги съм постъпвал по правилния начин, но в този случай наистина нямаше друг вариант.

Надявахме се да случим на Кралицата и на обществото без публично финансиране, но за съжаление това се оказа невъзможно“, разкри той. Хари изрази и надеждата си, че именно този ход ще донесе далеч по-спокоен живот на семейството му.

„Когато загубих майка си преди 23 години, вие ме взехте под крилото си, грижехте се за мен толкова дълго… но медиите са мощна сила и се надявам, че един ден подкрепата ни един към друг ще бъде по-силна. Винаги ще изпитвам най-дълбоко уважение към своята баба. Невероятно благодарен съм на нея и на останалите членове на семейство за подкрепата, която оказаха на Мегън и мен през последните няколко месеца.

Принц Хари и принцеса Даяна

Ще продължа да бъда същият човек, който държи на страната си, и посвещава живота си в подкрепа на каузите, благотворителните организации и военните общности, които са важни за мен. Всички вие ми дадохте нужното образование, с което да се справям. И тази роля ме научи на повече, отколкото бих могъл да си представя, показвайки ми кое е правилно. Благодаря, че ми дадохте смелостта да направя тази следваща стъпка“, завърши той.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)