Coronavirus vaccine vial with syringe

Пробив при създаването на ваксина срещу коронавируса

24 март 2020

Лаборатория във Виена съобщи, че е на път да създаде ваксина срещу новия вид коронавирус, съобщи сайтът „ое244″. Ваксината ще бъде създадена с помощта на антитела от кръвната плазма на излекувани пациенти.
С помощта на фармацевтичната компания „Takeda“ във Виена трябва да се разработи бързо действащо средство срещу коронавируса. Ваксината ще бъде разработена на основата на антитела в кръвната плазма на излекувани пациенти. Съобщава се, че благодарение на донор на плазма разработването на плазмена терапия срещу COVID-19 вече може да започне.

Как ще бъде създадена ваксината срещу коронавирус?
В миналото този принцип беше наречен „пасивна ваксина“. Всъщност методът е много стар. Човек преживява заразни болести, благодарение основно на това, че след заразяване, организмът му създава имунна защита.

След около седмица започва производството на специфичен имуноглобин G-антитела. Тези антитела, които се намират в кръвната плазма, се справят успешно с инфекцията. Те предпазват повече или по-малко от бъдещи инфекции.

Първата серумна терапия е развита от германския учен Емил фон Беринг.
От „Такеда“ се обръщат с молба към хората, които са се възстановили напълно след заразяване с коронавирус, да дарят кръв.
Антителата от плазмата ще бъдат концертрирани посредством „фракциониране“ и ще бъдат консервирани, така че в крайна сметка пациентите да получат антителата в концентрирана форма, обяснява Томас Крейл –вирусолог и ръководител на „Global Pathogen Safety“ във фармацевтичната компания.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)