Провокативен клип на израелски министър разбуни духовете (видео)

20 март 2019

Предизборен клип, в който израелският министър на правосъдието Айелет Шакед се пръска с парфюм с етикет „Фашизъм“, разбуни духовете в социалните мрежи и се превърна в поредния епизод от битката на клиповете, която водят помежду си кандидатите на изборите, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Тъй като политическата реклама по телевизията е разрешена само в последните две седмици преди изборите на 9 април, партиите разчитат на социалните мрежи, за да привлекат гласоподаватели. При очертаващите се оспорвани избори социалните медии играят в предизборната кампания роля по-важна от всякога.

maxresdefault

Провокативен клип на израелски министър разбуни духовете

В духа на кампания, в която няма място за никаква изтънченост, каченият в мрежата клип на Айелет Шакед предизвика остри реакции. Видеото изразява ирония към обвиненията, отправяни към Шакед, че отстоява „фашистка“ политика, която самата тя смята за демократична. В края на клипа, заснет в стилистиката на рекламата на парфюми, фотогеничната Шакед променя насоката, като се парфюмира с флакон, на който пише „фашизъм“ на английски език, и отбелязва: „Според мен мирише на демокрация“.

Мнозина в социалните мрежи обаче смятат, че видеото не постига желания ефект и намеква, че Шакед е доволна, че е фашистка“.

„Всички, които не знаят, че левицата често обвинява Шакед във фашизъм, ще останат с впечатление, че тя подкрепя фашизма, представяйки го като демокрация“, отбелязва в Туитър журналистът от телевизия „и24″ Ейлон Леви.

Снимка: Youtube.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)