playboy

Продават списание Playboy за 500 милиона долара

26 март 2016

Известното мъжко списание Playboy е на път да бъде обявено за продажба, включително с издателството, сайта, лицензионните договори и други активи. През януари имението Playboy бе пуснато на пазара за $200 млн., а сега има сериозен знак за продажба на цялата компания. Оценката е за над $500 млн., съобщи CNN, позовавайки се на изпълнителния директор на издателството Скот Фландърс.

Няколко големи компании са проявили интерес, но подробности не бяха съобщени.

Първият брой на американското списание с Мерилин Монро на корицатa излиза през декември 1953 г. За списанието са се снимали частично или напълно без дрехи звезди като Елизабет Тейлър, Доли Партън, Ким Бейсингър, Мадона, Памела Андерсън, Синди Крауфорд, Барбра Стрейзънд и много други.

marilyn-monroe-1953

Първият брой е в тираж 51 000, а през ноември 1972 г. е продаден рекорден тираж – над 7 милиона. Днес тиражът не надвишава 800 000 броя.

От март мъжкото списание спря да публикува в печатната си версия снимки на напълно голи жени, защото „не са особено интересни при наличието на толкова безплатна порнография в интернет“. Изданието реши да показва по-закачливи и естествени снимки на жени с малко дрехи по тях.

Последната жена, разсъблякла се за Playboy, беше Памела Андерсън в броя за януари/февруари. Красавицата се е появявала върху корицата на списанието 13 пъти от 1989 г. – повече от всяка друга знаменитост.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)