„Продължаваме“ – когато изкуството е в помощ на нуждаещите се

20 юни 2018

Над 300 картини на близо 40 български художници украсиха Университетската специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания (УСБАЛО). Изложбата е начало на кампания под надслов „Продължаваме“.

Продължаваме

Тя има за цел да превърне част от лечебното заведение в център за арт терапия и да даде емоционална и психологическа подкрепа на пациентите и техните близки в пътя им за преодоляване на онкологичните заболявания, а също така да повиши здравната им култура.

Инициативата стана възможна благодарение на съвместните и безвъзмездни усилия на редица български творци и професионалисти. Сред тях са имената на галериста Бистра Стoйчева, композиторът Ефтим Чакъров, музикантът Стефан Илчев, поетесата Маргарита Петкова, художникът Димитър Анастасов и певицата Тони Димитрова.

Продължаваме

Кампанията продължава с конкурс за текст на песен на тема „Продължаваме“. Победителите ще получат шанса тя да бъде изпята напълно безвъзмездно от Тони Димитрова и подарена на всички хора с онкологични заболявания. В състава на журито, което ще избере най-добрият текст, влизат композиторът Ефтим Чакъров, музикантът Стефан Илиев и поетесата Маргарита Петкова. В конкурса може да участва всеки. Текстовете се изпращат на имейл prodyljavame@gmail.com, а крайният срок за това е 1 септември.

Продължаваме - Стефан Илчев

Верни на принципа си да отстояваме и популяризираме добрите каузи, ние от In Life TV бяхме там. Пред екипа ни, директорът на болницата д-р Стефан Константинов сподели, че изкуството няма да излекува болните, но със сигурност ще им помогне в тяхното лечение. Певецът Стефан Илчев, който е и лице на кампанията специално поздрави гостите със своята песен „Продължавам“.

Продължаваме

Bижте нашия репортаж, както и интервю с някои от главните действащи лица.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)