1781282a1f8f0fe6b0a8709df2ab5805

Прокуратурата: Ще задържим Сидеров и Чуколов за 72 часа

12 ноември 2015

Прокуратурата ще поиска налагане на постоянна мярка „задържане под стража” на депутатите от „Атака” Волен Сидеров и Десислав Чуколов. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред Нова телевизия, информира dir.bg.

Тя уточни, че двамата народни представители ще бъдат призовани и привлечени като обвиняеми в рамките на днешния ден. След това по закон има три дни, в които те ще имат право да организират адвокатската си защита. Това означава, че ще трябва да се явят в столичното следствие в неделя, когато ще им бъде наложена прокурорска мярка за 72-часово задържане. През това време държавното обвинение ще внесе в съда искане за налагане на постоянен арест на двамата и той ще трябва да реши дали да го потвърди или да ги пусне.

На народните представители, които вчера сами дадоха имунитета си заради нахлуването в НАТФИЗ два дни преди изборите, а парламентът разреши да бъдат арестувани, ще бъдат повдигнати обвинения за хулиганство, извършено с изключителен цинизъм и дързост. За това престъпление законът предвижда до 5 години затвор.

На Сидеров ще бъде повдигнато и друго обвинение – за принуда. То е заради действията му, насочени срещу студентка от Театралната академия. Лидерът на „Атака” извил китките на момичето, за да пусне телефона, с който го снимала. За това престъпление той може да получи наказание до 6 години лишаване от свобода.

Имунитетът на Сидеров и Чуколов беше свален и за инцидента пред клекшопа на ул. „Раковски“ в София, за който също бяха обвинени в дръзко хулиганство, както и за нанасяне на леки телесни повреди на двама полицаи. По този случай прокуратурата им наложи мярка „Подписка“.

Като обвиняем бе привлечен и мъжът, който удари Волен Сидеров в изборната нощ, когато той нахлу за втори път в НАТФИЗ, подчерта Арнаудова.
След инцидента депутатът заяви, че е бил пребит по поръчка на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров.

снумка: hashtag-bg.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)