nettle-soup-horiz-a-1600

Пролетна крем супа от коприва

30 април 2018

Необходими продукти:
250 г листа от коприва
1 морков
3 картофа
1/3 връзка копър
1 глава лук
сол
олио
1 бр. яйце
3 с.л. кисело мляко
200 г сирене
сухар

Начин на приготвяне:
Листата от коприва се измиват и се слагат цели в тенджера. Морковът и картофите се обелват, нарязват се на колелца и се добавят в тенджерата. Лука се нарязва на филийки и се слага при останалите продукти. Слага се сол и мазнина на вкус. Долива се около 700 мл вода и супата се слага за варене. След като картофите и морковът омекнат, се отстранява от огъня и се разбива на крем с пасатор. Добавя се копъра, нарязан на ситно. След като леко се охлади, супата се застройва с яйцето и млякото. При сервиране предварително се настъргва сирене в купичките, натрошава се сухар и се сипва черпак от копривената супа.

снимка: simplyrecipes.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)