Пролетно желирано предястиеПролетно желирано предястие

Пролетно желирано предястие

17 март 2015

Необходими продукти:
250 гр. моркови
200 гр. пресен грах
200 гр. зелен боб
200 гр. бяло цвекло
1 вр. репички
1 стрък зелен лук
1 стрък естрагон
1 шайба шунка (варена)
1 зелена салата (малка)
100 мл. месно желе
сол

За майонезата:
1 яйчен жълтък
1 ч. л. горчица
250 ml олио

Начин на приготвяне:
Това предястие се приготвя от предишния ден, или поне 3-4 часа преди сервиране. Морковите, цвеклото и бобът се нарязват на кубчета и се сваряват по отделно в подсолена вода. Грахът също се сварява отделно. Всички продукти се варят без капак, за да може грахът и бобът да запазят зеления си цвят. Зеленият лук, естрагонът и шунката се нарязват на ситно. Няколко репички се нарязват на шайби, а останалите остават за гарниране. Сварените зеленчуци се отцеждат добре и се оставят да се охладят. Приготвя се майонеза от указаните продукти. Майонезата се разбърква в разтопено, но не горещо желе. Към него се прибавят всички останали продукти. С така получената смес се напълват подходящи формички и се оставят да престоят в хладилник.

снимка: lerelaisgourmet.fr

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)