a4c4b1e2ff9a0b7463fd7f0fc064a481

Променят правилото за играчи до 21 години

08 януари 2016

Членовете на Изпълкома на БФС планират да гласуват уточнение на правилото за играчи до 21 години в мачовете от „А“ група. В наредбата е вписано, ча всеки отбор трябва да започне мача с един младок в състава си, но не е посочено колко време трябва да остане на терена. Неяснотата породи разправии и тарикатлъци.

По принцип наредбата не може да се променя в хода на сезона, но сега идеята е да бъде внесено необходимото утончение, за което е било гласувано още през месец юни на сбирка на Изпълкома. Вот се предвижда на заседанието през февруари. Напоследък поддръжници на рокадата набирали съмишленици. Така е възможно да има вписване на допълнителен текст, че отборите трябва да имат един младок по 90 минути титуляр, и ако той излезе, друг играч до 21 години да го замени. Би трябвало да бъдат посочени и изключения – например при червен картон след три направени смени.

България стана втората от 54 страни в УЕФА, която приложи такова правило – след Казахстан. Бившата съветска република обаче се отказа от него и от новия сезон ще останем само ние.

Отсега е ясно, че планът на БФС от лятото да играят по двама до 21 години няма да мине. Просто личи достатъчно съпротива дори срещу вписване на поправката за 90-те минути за един играч, камо ли за двама. Като малко вероятно се преценява соломоновско решение на Борислав Михайлов и компания през февруари с 45 минути на младок. / „Труд“

снимка: bnr.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)