346849b285c823787bd07f6c9a6e960c

Профитероли с ванилов сладолед и шоколадов сос

08 май 2018

Необходими продукти

За тестото:

150 грама брашно
25 грама захар
500 грама ванилов сладолед
4 яйца
1/2 чаена лъжица сол
90 грама масло

За соса:

250 грама шоколад
150 милилитра прясно мляко
40 грама масло

Начин на приготвяне:

Направете парено тесто. В 250 милилитра вряща вода сложете маслото, нарязано на кубчета, солта и захарта.
Щом водата кипне, изсипете всичкото брашно в нея наведнъж и разбъркайте енергично с лопатка. Варете, бъркайки, в продължение на 3-4 минути. След това свалете съда от котлона и нека сместа се охлади малко. Тогава в нея прибавете яйцата едно по едно, като разбърквате след слагането на всяко. Тестото трябва да се охлади.

Подмажете форма за печене с масло и с помощта на две чаени лъжици вземайте от тестото и подреждайте в съда.
Изпечете профитеролите за 20 минути при 210 градуса. Оставете ги да се охлаждат, а през това време направете шоколадовия сос.

Начупете шоколада на парчета, които сложете в купа, добавете маслото и залейте с прясното мляко. Разтопете на слаб огън.

Разрежете вече изстиналите профитероли, напълнете ги със сладоледа, подредете в подходящ плосък съд, който ще поднесете, и полейте с вкусния сос.

Поднесете незабавно и си хапнете без угризения!

Добър апетит!

Снимка: ресторант Bouillon Pigalle, 22 Boulevard de Clichy, 75018 Paris

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)