2112120948

Проф. д-р Костадин Ангелов: Случаите се увеличават заради липса на дисциплина, това е втора вълна

22 юни 2020

„Информацията за вируса е много противоречива в световен мащаб. Очаквахме с покачването на температурите той да започне да се държи като другите коронавируси и да започне да изчезва. Виждаме, че намалява броят на пациентите, които постъпват в лечебни заведения. Това до известна степен ни успокоява”. Това заяви пред NOVA изпълнителният директор на УМБАЛ „Александровска“ проф. д-р Костадин Ангелов.
В момента има увеличение на случаите, което според специалиста е втора вълна. По думите му, това се дължи на липсата на дисциплина от страна на хората. Физическата и социалната дистанция са много важни. Събирания на много хора в едно пространство не трябва да се случват, каза още Ангелов.

Не е важен само броят на болните, но и тяхната клинична картина.
Според него не се очаква налагане на нови масови рестриктивни мерки.

Ангелов е категоричен, че при симптоми веднага трябва да се потърси лекар, който да прецени дали има нужда от болнично лечение, а не да се избира самолечение.
Относно новината, че Григор Димитров също е сред заразените с коронавирус, той коментира: „Първо трябва да се търсят контактните лица – тези, които са били в пряк контакт с него, а след това и тези, които са били на втора линия, т.е. контактните лица на контактните“.

И допълни: „Всички тестове ще бъдат за сметка на държавата. Григор също ще посочи с кого е бил в контакт, очакваме и хората сами да се свържат с РЗИ”.

„Най-важното нещо е тези хора да бъдат изолирани, за да се ограничат контактите им. Прави се изследване на всички контактни от първи ред“, каза още той.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)