Прочутата Френска Лучена Супа в Епизод 8, Сезон 2 – Холандия

31 март 2016

Днес искам да ви представя една много френска и много популярна рецепта – лучена супа. Тази много лесна и проста супа от години разнася по света славата на френската кухня.

Ето продуктите, които са ви необходими за нейното приготвяне:

4 глави лук /в общи линии по 1 глава лук на порция/
масло
1 телешки и 1 зеленчуков бульон
грапа
сух хляб
кашкавал

62583eb1-d9cd-409d-8924-cc4692181785

Стартираме с нарязването на лука на полумесеци. Трябва да е нарязан на едро, в никакъв случай на дребно. Задушаваме го в масло, докато съвсем омекне и стане ето така. Е, гледайте видеото, де! За да не загаря, може да се добавя по малко вода. Прибавяме натрошените бульони и малко грапа за овкусяване. Може и друг алкохол – бяло вино или ром.   След като напълно се миксират ароматите, добавяме вода.

Сухата филия или парче хляб поръсваме с настърган кашкавал. Слагаме лучената супа в огнеупорна купа, отгоре филията с кашкавал и запичаме за малко на включен горен реотан на фурната, докато кашкавала се разтопи.

Ами…това е! И е ужасно вкусна!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)