Васко да Гама от село Рупча

Прощаваме се с Иван Ласкин във вторник в „Свети Седмочисленици“

07 януари 2019

Поклонението пред тленните останки на големия български актьор Иван Ласкин ще се състои във вторник в 12:30 часа в столичната църква „Свети Седмочисленици“, обяви председателят на Съюза на българските артисти Христо Мутафчиев. Той разкри, че е говорил с ръководството на БНТ и там обмислят да променят програмата и да се излъчи епизод от сериала „Хайка за вълци“ в памет на актьора. В сериала по романа на Ивайло Петров Ласкин играе Иван Шибилев и си партнира с приятеля си Чочо Пойорданов.

Иван Ласкин

„Иван не беше тъжен човек, затова ще го запомним и изпратим с усмивка“, призна Христо Мутафчиев, който бе приятел с Ласкин от първите дни им студентски дни в НАТФИЗ. „Той беше от хората, които не споделяха, таяха в себе си какво им тежи, тъгата си. Много сме говорили… А когато душата е тъжна и тялото се разболява“, каза пред „24 часа“ Мутафчиев, припомняйки си го като човек със специфично чувство за хумор, с бърз ум, голям мъж.

Иван Ласкин беше мъжкар и ще ни липсва, заяви депутатът и бивш министър на културата Вежди Рашидов по повод кончината на актьора.

„Той беше известно време на лечение при моята съпруга в Пирогов, след това беше преместен във ВМА. За съжаление той не излезе от кома. Иван е от знаковите хора, които ще ги запомним. Той беше прям и казваше всичко директно. Такива хора винаги са на ръба да бъдат отричани, но това са и хората, които са запомняни“, смята Рашидов.

Иван Ласкин със съпругата си Алекс Сърчаджиева.

Иван Ласкин със съпругата си Алекс Сърчаджиева.

Иначе Иван Ласкин добива обществено признание през 1986 г., участвайки в детския сериал „Васко да гама от село Рупча“. По-късно завършва ВИТИЗ. Помнят се ролите му и в сериали като „Хайка за вълци“ и „Дунав мост“.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)