ground-beef-and-cabbage

Прясно зеле с кайма на фурна

25 април 2019

Необходими продукти:
1 средно голяма зелка
500 г кайма
1 чушка
100 г кашкавал
4 с. л. доматено пюре
сол
черен пипер
червен пипер
чесън на прах

Вижте още: Кьолнска супа с кайма и праз

Начин на приготвяне:
Нарежете зелето на ивици и го претрийте със сол. Задушете го в тенджера с олио и около 1 ч. чаша вода. След като поомекне, добавете нарязаната на ситно чушка и каймата, и бъркайте непрекъснато, за да стане тя на трохи. След около 30 минути добавете доматеното пюре, размито с вода. Подправете с чесъна, черен и червен пипер, и сол на вкус. Варете до готовност. Свалете от огъня, разстелете равномерно в подходяща тавичка, поръсете с кашкавала и запечете в предварително загрята фурна.

Снимка: Thespruceeats.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)