10546265-3shutterstock_154426961-650-c7ce73c011-1484652737

Пуешки скалопини

28 ноември 2017

Необходими продукти:

600 г пуешко филе
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване

 

за соса: 
100 мл бяло вино
20 г краве масло
2 връзки пресен лук
кората от 2 лимона
1/2 връзка мащерка
сол и черен пипер на вкус

 

за пюрето от тиквички: 
3 тиквички
1 картоф
2 скилидки чесън
200 мл пилешки бульон
40 г краве масло
1 с. л. зехтин
100 г сирене „Пармезан“
1 връзка копър
сол и черен пипер на вкус

 

 

Начин на приготвяне:

 

Тиквичките се измиват добре, нарязват се на кубчета и се запържват в маслото и зехтина. Прибавят се нарязаните наедро скилидки чесън.

Налива се пилешкият бульон. Овкусява се със сол и черен пипер.

Картофът се обелва и се настъргва. Слага се при тиквичките и се готви докато и се свари.

Сместа се изсипва в блендер и се пюрира. Прибавят се настърганият пармезан и наситненият копър и отново се пюрира.

Пуешкото месо се нарязва на тънки филии. В купа се смесват брашното със сол и черен пипер. Месото се овалва в сместа и се пържи в сгорещения зехтин на два пъти. Изважда се.

Пресният лук се почиства и нарязва наситно. Лимоните се измиват много добре и кората се настъргва. Листенцата мащерка се накъсват.

В съда от пърженето на месото се слага маслото и се сипва нарязаният лук. Налива се виното. Прибавят се лимоновата кора и мащерката. Овкусява се със сол и черен пипер.

В чиниии се прави канапе от пюрето, отгоре се слагат парчета месо и се залива със соса.

Снимка: © Jacek Chabraszewski / Shutterstock   

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)