4093

Пуешко месо с червено вино и босилек

21 юни 2018

Необходими продукти:

300 гр пуешко месо (от бутче)

20 гр масло

За мариноване: 

1-2 с.л. горчица

60 мл. червено вино

Подправки:

Сол, черен пипер, червен пипер, сух босилек, сух чесън

Начин на приготвяне:

Нарязваме пуешкото на парченца колкото длан, с дебелина около 1 см. За да са по-крехки – нека чукчето за пържоли влезе в употреба (ако не разполагате с такова, и дръжката на ножа върши работа, но бъдете внимателни).

Намазваме мръвчиците с горчица, посоляваме и подправяме с черен и червен пипер на вкус. Мятаме ги в тавичка и поръсваме с щипка-две сух босилек, както и с чесъна. Заливаме с виното и оставяме на хладно за час-два (този етап е по желание, може и да се пропусне!)

Термичната обработка е следната:

Нагряваме тефлонов тиган, разтапяме маслото и прехвърляме вътре месото заедно с маринатата – за да се задушава, а не да се пържи. След 2-3 мин. обръщаме и оставяме да се доприготви. Необходими ще са му само няколко минутки.

Вкусна и ароматна протеинова порция, с умерено съдържание на мазнини. Така приготвени, мръвките са самодостатъчни за една порция. В случай че диетата ви предвижда и въглехидрати, гарнирайте с варен ориз или варена киноа. Гарнитури без въглехидрати: зелена салата, варено цвекло.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)