Torum_740_Rostselmash

Пълна чистка в ДФ „Земеделие“

01 септември 2014

Общо трима от четиримата шефове на фонд „Земеделие“ са сменени още в петък. Официално министерството на земеделието съобщи само за отстраняването на изпълнителния директор Атанас Добрев, съобщава БГНЕС.

Неговото място бе заето от Лозана Василева. Оказа се, че в петък тихомълком са сменени и двама от тримата зам. изпълнителни директори на фонда. Освободена е зам. изпълнителната директорка Татяна Ангелова, която досега отговаряше за държавните помощи и програма САПАРД, съобщава вестник „Труд“.

„Аз не съм присъствала на управителния съвет на фонда, защото по закон не сме членове на управата, но ме информираха след това, че съм освободена. Не мога да кажа защо моето отстраняване не бе съобщено на сайта на фонда. Аз съм в почивка, надявам се да науча повече в понеделник“, казва пред изданието Ангелова.

Нейното място ще бъде заето от Иванка Багдатова, която до момента бе шеф „Инвестиционно кредитиране“ в централата на фонд „Земеделие“ в София.

Освободен е и зам. изп. директор Николай Дачев. Той до момента отговаряше за директните субсидии за ниви, плащани от ЕС. На негово място ще бъде назначен Живко Живков, който бе шеф на областната дирекция на фонд „Земеделие“ във Велико Търново до януари 2014 г.

Поста си запазва единствено зам.-шефката на фонда Атидже Алиева-Вели. В момента тя отговаря за Програмата за развитие на селските райони.

Официално причините за всички смени във ведомството не са посочени.

снимка: wikimedia.org

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)