20323265-Goosewithapplesandthyme-1480665221-650-500c433df3-1482213095

Пълнена гъска с ябълки и чесън

18 декември 2017

Необходими продукти:

1 гъска (4 кг)
2 зелени ябълки
4 скилидки чесън
250 мл сухо бяло вино
1/4 ч. ч. ябълков оцет
4 с. л. зехтин
1 стрък розмарин
сол и черен пипер на вкус

за соса:
300 мл сладко червено вино
1 глава лук
1 с. л. захар
60 г краве масло
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Ябълките се нарязват на кубчета, без да се белят. Чесънът и розмаринът се наситняват и се слагат при ябълките. Поливат се с 2 с. л. зехтин и се овкусяват със сол и черен пипер.
Гъската се пълни със сместа и се слага в тава.
Овкусява се със сол и черен пипер, полива се с ябълковия оцет и останалия зехтин и се налива виното.
Покрива се с алуминиено фолио и се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 2 часа. После фолиото се маха и се допича на 220 градуса за около 20 минути.
Лукът за соса се нарязва наситно, слага се в касерола, налива се виното и се овкусява със захарта, сол и черен пипер.
Оставя се да се редуцира и се сваля от огъня. Накрая се монтира със студено масло. Гъската се поднася със соса.

Снимка: © foodclub

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)