Gemista

Пълнени домати по гръцки

03 ноември 2018

Необходими продукти:
домати – 10 бр.
ориз – 200 г
тиквичка – 1 бр.
лук – 2 глави
босилек
сол
черен пипер
зехтин – 50 мл

Вижте още: Пълнен печен лук с кайма на фурна

Начин на приготвяне:
Отрежете капачета на доматите и остържете вътрешноста им с помощта на лъжица. В купа настържете с ренде тиквичката и лука, добавете и вътрешността на домата. Пасирайте сместта и я добавете към предварително сварения ориз. След това добавете зехтина и подправките по ваш вкус. Когато сместа е готова напълнете доматите, които сте наредили в тава, налейте до половината вода в нея и печете на 180 градуса до готовност. Поднесете пълнените доматите топли, поръсени с пресен босилек.

снимка: discovergreekculture.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)