IMG_4667

Пълнени дюли с телешка кайма

20 април 2017

Необходими продукти:
4 големи дюли
1 нар
500 г смляно месо от телешка плешка
2 скилидки чесън
30 г пресен джинджифил
2 глави лук
1 яйце
1 люта чушка
2 с.л. зехтин
750 мл пилешки бульон
пресен магданоз
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:
Разрежете дюлите наполовина, почистете ги и ги варете около 20 минути, докато леко омекнат. Смесете каймата с настърганите джинджифил и лук, яйцето, стрития на паста чесън, зехтина, накълцаната на ситно чушка, сол и черен пипер на вкус. Напълнете дюлите с получената смес и ги подредете в подходяща тава. Налейте бульона. Покрийте съда с готварско фолио и печете в загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути с фолиото и още 20 минути без него. Поднесете дюлите поръсени с наситнен магданоз и зърна от нар.

снимка: lazysundaycooking.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)