ai-006-880x586

Пълнени палачинки на фурна със сос Болонезе

06 февруари 2018

Необходими продукти:
10 готови палачинки
200 г кашкавал

За соса:
200 г смляно телешко месо
100 г смляно свинско месо
100 г бекон
1/2 глава червен лук
2 скилидки пасиран чесън
1 морков
250 г белени домати от консерва
50 мл червено вино
зехтин
черен пипер
сол на вкус
1 с.л.риган

Начин на приготвяне:
Пригответе соса, като сложите нарязания бекон в тиган и запържете. Добавете лука, чесъна, настъргания морков и смляната кайма. След като се задушат, прибавете виното и доматите. Овкусете соса и намалете котлона и варете докато остане на половина. Готовите палачинки навийте със соса, настържете отгоре кашкавала и запечете във фурна, докато той се разтопи.

снимка: homemadewithmess.wordpress.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)