IMG_4121

Пълнени патладжани с гъби

07 ноември 2017

Необходими продукти:
2 патладжана
150 г гъби
120 г сос бешамел
1 глава лук
1 с. л. настърган кашкавал
2 с. л. олио
10 г масло
1 с. л. ситно нарязан магданоз
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Патладжаните се измиват, разрязват се на две по дължина и се поставят в осолена вода за 10 минути. После се подсушават и се нареждат в добре намазана с олио тавичка. Наръсват се отгоре с олио и се слагат да се пекат 15 мин. в гореща фурна. През това време гъбите, заедно с нарязания на ситно лук се задушават в маслото. Към тях се прибавя сосът и се оставя да се задушават на слаб огън. Половинките патладжани се издълбават с лъжица и вътрешността им се смачква на пюре, което се прибавя към сместа. Наръсва се със сол и черен пипер и с нея се пълнят патладжаните. Отгоре се наръсват с настъргания кашкавал и ситно нарязания магданоз. Запича се за кратко във фурната, докато кашкавалът се разтопи.

снимка: easyhealthykosher.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)