couscous-stuffed-aubergine-4

Пълнени патладжани с кускус, сушени кайсии и фъстъци

23 октомври 2017

Необходими продукти:
2 патладжана
1 глава лук
150 г кускус
50 г сушени кайсии
50 г фъстъци
50 мл зехтин
черен пипер
сол

Вижте още: Салата от кускус с чери домати и краставици

Начин на приготвяне:
Патладжаните се измиват, разрязват се и се издълбават, за да се получат лодки. Те се посоляват и се оставят за 15 минути настрани, за да пуснат горчивия си сок. След това се изплакват и подсушават. Поставят се в тавичка и се поливат със зехтин. Изпичат се до омекване.
През това време лукът се нарязва на кубчета и се задушава в малко количество мазнина. Щом се позлати, към него се добавя сварения кускус и се пържи, докато стане прозрачен. Към тях се добавят предварително накиснатите в гореща вода сушени кайсии, накълцани на парченца. Добавя се малко вода, а после плънката за патладжаните се овкусява с черен пипер и сол. Накрая към нея се добавят натрошените печени или пържени фъстъци. С плънката се пълнят вече изпечените патладжани и се връщат обратно във фурната да се изпекат за още около 15 минути.
Пълнените патладжани се сервират горещи и по желание се заливат с майонезен сос и се поръсват с магданоз.

снимка: searchingforspice.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)