palneni_tikvichki_s_kinoa_5

Пълнени тиквички с киноа

11 август 2018

Необходими продукти:
За тиквичките:
  • 3 бр. тиквички (кръгли)
  • 50 г киноа
  • 2 стръка пресен лук
  • 2 стръка пресен чесън
  • 1 клонка розмарин (пресен)
  • 3 с.л. зехтин
  • черен пипер
  • сол
За зелената салата:
  • 50 г спанак (бейби)
  • 50 г рукола
  • 2 с.л. нар (зърна)
  • зехтин (на вкус)
  • лимонов сок (на вкус)
  • сол (на вкус)

Начин на приготвяне:
Сложете киноата в ситна цедка и я измийте добре под течаща вода. Сипете я в касерола с 1:2 части вода. Сложете я да ври на средна температура, докато водата се абсорбира, а киноата стане прозрачна с бели пръстенчета по края.

През това време отрежете капачетата на тиквичките и ги запазете. Издълбайте внимателно с лъжица част от вътрешността им и я нарежете на малки кубчета. В тиган загрейте 1 с.л. зехтин и задушете леко нарязаните на кръгчета лук и чесън. Сложете клонката розмарин. Прибавете вътрешността на тиквичките и гответе, докато омекнат и водата от тях се изпари. Извадете розмарина и подправете с черен пипер и сол на вкус.

Отстранете от котлона и смесете с киноата. С така приготвената плънка напълнете тиквичките до горе и затворете с капачетата им. Сложете ги в малка тавичка и полейте отгоре всяка с малко зехтин и поръсете със сол. Запечете ги в загрята фурна на 200 градуса за около 20-25минути.

Пригответе салатата като смесите всички продукти за нея в купа. Подправете по ваш вкус и сервирайте.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)