tomatoes-stuffed-with-tuna-and-capers-519510

Пълнени домати с риба тон, маслини и каперси по средиземноморски

13 септември 2018

Необходими продукти:
домати - 6 бр.
пармезан – 20 г
каперси – 20 г
риба тон – 300 г (консерва)
галета – 30 г
малини – 20 г
магданоз – 4 стръка
босилек – 10 листа
чесън – 2-3 скилидки
зехтин – 50 мл
черен пипер

Начин на приготвяне:
Пригответе пълнежа. В подходяща купа сложете предварително изцедената риба тон, пармезана, половината от галетата и половината зехтин. Нарежете магданоза, босилека и чесъна и ги добавете в купата. Разбъркайте добре. Нарежете 2 от доматите на дребни кубченца, а маслините и каперсите малко по-едро. Прибавете към сместа. Добавете сол и черен пипер на вкус. Измийте останалите 4 домата и отрежете малко по-големи капачета. Посолете вътрешността им и намажете с останалия зехтин отвътре и отвън. Напълнете ги с пълнежа, поръсете с останалата галета, сложете им капачетата и ги сложете изправени в намазнена тавичка. Покрийте с фолио и печете в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Махнете го и запечете още няколко минути.

снимка: eatsmarter.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)