whole-stuffed-chicken

Пълнено пиле за Димитровден

26 октомври 2018

На 26 октомври честваме Димитровден и според поверията трапезата трябва да е отрупана с месо. Ако в дома има именик, задължително се приготвя пълнено пиле.

Вижте още: Църквата „Св. Димитър“ в Солун празнува днес!

Необходими продукти:
1 пиле
150 г ориз
1 глава лук
200 г пилешки дробчета
4 с.л. олио
1 ч.л. чубрица
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. сол
2 с.л. масло
1 1/2 ч.ч. пилешки бульон

Вижте още: Пилешко филе с фурми

Начин на приготвяне:
Сварете дробчетата в подсолена вода и ги нарежете на дребни кубчета. В половината от олиото задушете до омекване ситно нарязаният лук, а след това прибавете ориза. Залейте с бульона и дръжте на огъня, докато оризът поеме течността докрай. След това прибавете дреболиите и подправките. Напълнете пилето с получената плънка и го зашийте. В голяма тава сипете останалото олио. Сложете пилето в нея и печете в умерена фурна. Прибавяйте по малко вода и поливайте пилето, за да не изсъхне месото. Пилето се пече до готовност.

снимка: thespruceeats.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)