DSC_0371-001-880x551

Пълнен печен лук с кайма на фурна

11 декември 2019

Необходими продукти:
3-4 глави стар лук
200 г кайма
1 морков
1 малък картоф
1-2 с.л. мазнина – олио, зехтин
1 с.л. доматено пюре, кетчуп
кимион, сол, босилек или друго по избор
1 с.л. соев сос
3 с.л. вино
50 мл вода

Вижте още: Пълнени дюли с телешка кайма

Начин на приготвяне:
Лукът се обелва и или се отрязва капаче или се срязва на две и се издълбава така че да останат до 2-3 слоя. Каймата се омесва заедно с настърганите морков, картоф, доматено пюре и подправки. Лукът се пълни с каймата. Поставя се в съд с капак – гърне, йенска тенджера. Наливат се течностите – соев сос, вино, вода. Напълненият лук се напръсква с малко мазнина. Затваря се с капак или фолио и се пече 1 час или малко повече до пълно омекване на лука.

текст: Соня Шатева
снимка: theviewfromgreatisland.com

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)