20171311-barbie-post

Първата Барби в хиджаб

14 ноември 2017

Компанията Mattel пусна необичайна кукла Барби – за пръв път в 58-годишната история на играчката, косата на куклата беше скрита под хиджаб. Прототипът на новата играчка е един истински пионер в своята област – 31-годишната американска фехтовачка – Ибтихадж Мохамед, която през 2016 г. стана първата американка, която се състезава на олимпийските игри с хиджаб.

20171311-barbie-1

Куклата, която прилича на Ибтихадж, е част от поредицата „Шеро“ (Барби Шеро). Други прототипи за играчки в тази серия са Ашли Греъм, Зендая, Кристин Ченоует, Габриел Дъглас, Еми Росъм, Триша Йервуд и другите вдъхновяващи дами.

Благодаря @Mattel за това, че ме избраха да стана новия член на семейството @Barbie Shero! Тази поредица от кукли е истинско признаване към жените, които не признават границите и вдъхновяват следващото поколение момичета. Аз съм толкова развълнувана от възможността да се присъединя към една невероятна група жени! Гордея се, че момичетата вече могат да играят с Барби, която носи хиджаб! Детската ми мечта се сбъдна,

- коментира Мохамед сътрудничеството.

Куклата е точно копие на спортистката – Барби е взела от истинския си прототип не само костюма на фехтовачката, но и атлетичната й фигура, както и грима с акцент върху очите, който Ибтихадж си правеше по време на Олимпиадата в Рио де Жанейро.

65dbc30c11e3f3abb3d63cd14de6587d

Ибтихадж Мохамед е двукратна шампионка на Панамериканските игри през 2011 година, бронзова медалистка от Световните първенства през 2011г., 2012 г. и 2013 г. През 2014 година е световна шампионка.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)