Първата кабина за 3D селфи у нас вече е факт

11 март 2016

Първата в България кабина за 3D сканиране на хора бе официално открита в столичния The Mall. Демонстрация на триизмерното сканиране направи звездата от хитовия сериал „Под прикритие“ Ивайло Захариев, който беше заснет от всички страни за по-малко от 10 секунди, като влезе в кабината не сам, а заедно с малкия си син Дамян – на 1 година и 6 месеца.

Самата кабина наподобява фото-кабина – от онези, в които влизаме за няколко секунди и получаваме портретна снимка, разликата обаче е, че иновативната технология на 3D сканирането позволява да бъдем заснети в цял ръст и то от всички страни. Крайният резултат е дигитално изображение – 3D селфи, което можем да разгледаме от всички страни и дори да споделим в социалните мрежи, а след като веднъж сме го получили, можем да си поръчаме и персонална 3D фигурка – нещо като статуетка с нашия облик.

„Технологията ще позволи на много хора да запечатат важни за тях моменти като бременност, абитуриентски бал, сватба, бенефис, а те понякога се случват веднъж в живота”, коментира на откриването Генка Димитрова, съосновател на студио zetaFORMS, което стои зад проекта. Вижте за какво точно става дума, в репортажа на Деси Цонева.

Репортер: Деси Цонева
Оператор: Антон Хариев
Постпродукция: Деян Дяков

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)