Първите умни очила на Luxottica ще са на пазара през 2016г.

Първите умни очила на Luxottica ще са на пазара през 2016г.

26 май 2015

Припомняме ви, че в края на миналата година известната италианска компания Luxottica Group обяви, че ще си партнира с Intel за създаването на модерни „умни очила“. Само преди дни, изпълнителния директор Масимо Виан обяви на среща с инвеститори, че първият модел подобни очила ще се появи на пазара през февруари или март 2016 г.

Според думите му, умните очила ще дадат възможност на потребителите да „видят, чуят и говорят“, като едновременно с това ще са модерни и в синхрон с цялостния им стил. Освен разработката на свои очила обаче, Luxottica ще продължи и сътрудничеството си с Google по-новото поколение Google Glass.

Припомняме ви, че Luxottica е собственик на марки като Ray-Ban, Oakley, Vogue Eyewear, Persol, Oliver Peoples, Alain Mikli и Arnette. Освен компанията притежава лиценз за изработка на очила за Giorgio Armani, Bulgari, Burberry, Chanel, Coach, Dolce & Gabbana, Donna Karan, Polo Ralph Lauren, Prada, Michael Kors, Starck Eyes, Tiffany и Versace. Ето защо очакваме умните им очила да са наистина впечатляващи.

текст: Елена Михайлова
снимкa: floatype.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)