games-1363219_960_720

Първите 4 неща, които да направите, ако ударите джакпота

12 март 2018

Да спечелиш от лотарията си е шок… от хубавите, но все пак шок. За човек може да е толкова трудно да остане спокоен, че в крайна сметка е възможно да направи някоя глупост, като да изгуби всичките спечелени пари наведнъж. От CNBC са се допитали до няколко различни хора, преминали вече през това. И са изготвили кратък списък от първите неща, които човек трябва да направи, ако удари джакпота.

office-2820890_960_720

1. Поемете дълбоко въздух
Не бързайте да се радвате, защото има период, през който трябва да докажете, че именно вие сте победителят. По време на него е добре да потърсите съвет от адвокат, финансов консултант и счетоводител. И трябва да ги подберете наистина добре.

iphone-410324_960_720

2. Запазете анонимност, доколкото е възможно
Със сигурност не е добра идея да изкрещите пред целия свят, че сте победител. За целта на анонимността можете да ползвате юридическо лице, което да създадете с помощта на адвоката. Ако обаче не можете да избегнете публичността, помислете за варианти да се преместите временно да живеете на друго място и да смените телефонния си номер. Така ще се спасите от медийното внимание, както и от отдавна изчезнали от живота ви приятели и роднини, решили да ви искат пари.

coins-1523383_960_720

3. Изберете дали да получите цялата сума наведнъж или на части
Обикновено човек има избор дали да получи цялата сума наведнъж или да я раздели и да я получава години наред на малки порции. За това решение трябва да се има предвид и данъчното ви положение. И за съвети в това отношение човек е по-добре да разчита на експерти, а не на близките си.

sand-dunes-691431_960_720

4. Вижте нещата в друг мащаб
Преди да започнете да харчите, помислете какво означава за вас внезапно да забогатеете. Спрете се на тези аспекти, които не се отнасят само до финансовото ви състояние, а и до емоционалното. Не пропилявайте парите си само за материални неща. Вместо това направете такива, които ще ви направят наистина щастливи и удовлетворени от собственото си решение. /money.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)