world-first-360-infinity-pool-london-compass-designboom-2

Първият в света 360 градусов инфинити басейн се планира в Лондон

10 юни 2019

В момента се планира изграждането на първия в света 360-градусов инфинити басейн на покрив в Лондон. Базираният в Обединеното кралство производител на басейни, представи своя дизайн за Infinity Лондон – басейн с капацитет 600 000 литра, който ще се изгради на покрива на 55-етажен хотел. Посетителите ще могат да плават на 200 метра над хоризонта на столицата.

world-first-360-infinity-pool-london-compass-designboom-1800

Планираният басейн ще бъде направен от акрил, а не от стъкло. Подът на басейна също е прозрачен, което позволява на посетителите да видят плувците и небето под него. Плувците ще имат достъп до басейна през въртяща се спирална стълба, която се издига от пода на басейна и през нея се влиза и излиза.
world-first-360-infinity-pool-london-compass-designboom-3
Други технически характеристики включват вграден анемометър за наблюдение на скоростта на вятъра, който е свързан с компютърно управлявана система за управление на сградата. Дигитално ще е и задаването и на температурата на водата.  Басейнът също така ще бъде оборудван с цветни светлини, предназначени да придадат на кулата външен вид на искрящо бижу през нощта, докато стените на басейна и пода са изработени от гладка акрилна хартия вместо традиционно стъкло.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)