Театрално-музикален фестивал в София

Първият Летен театрално-музикален фестивал в София през целия юли

23 юни 2019

Въпреки че театралният сезон официално завърши, столичани определено няма да останат без култура и изкуство това лято. След броени седмици стартира пилотното издание на Летния театрално-музикален фестивал, който ще радва ценителите през целия месец юли.

По време на събитието, известни актьори, режисьори, драматурзи, музиканти – както известни, така и амбициозни млади таланти, ще обединят усилия в програмата.

Театрално-музикален фестивал в София

Сред акцентите са най-различни концерт-спектакли и мюзикъли като например „Исус Христос Суперзвезда“, „Чикаго“, създадени от Националния музикален театър, а сред филмите „Малка нощна приказка“ с участието на Тодор Колев, „Един живот песен“, посветен на живота на Михаил Белчев и др.

Летният театрално-музикален фестивал ще срещне зрителите с най-новия спектакъл на „Нов театър“ НДК – „Котка върху горещ ламаринен покрив“ на Т. Уилямс, с харизматичното участие на Йоана Буковска-Давидова и музиката на Дж. Гершуин и Нина Симоне.

Театрално-музикален фестивал в София

Премиера ще има спектакълът на Мира Радева и Александър Кипров – „Мъжете на Едит Пиаф“ с музиката на именитата изпълнителка, а също така и авторския спектакъл на Недялко Йорданов „Две жени без да се брои мъжът“, с музиката на Хайгашот Агасян, както и много други.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)