volvoconcept_hero

Първият самоуправляващ миниван в света ще е дело на Google и Fiat Chrysler

06 май 2016

Вече ви информирахме, че Google и Ford ще създадат собствена компания за самоуправляващи автомобили, като сега представители на технологичния гигант потвърдиха, че ще си сътрудничат и с Fiat Chrysler, пише digital.bg. Новият проект се очаква да донесе ползи и за двете страни и така да им позволи да променят изцяло възможностите на подобни модели, като първите от тях вече ще се движат по пътищата до края на 2016 г. Oт Google споделиха, че ще увеличат своето портфолио със 100 нови 2017 Chrysler Pacifica хибридни минивана, като всички те ще са оборудвани със специални системи, които използват софтуера на компанията, предаде Pocket-Lint.

Във външната част ще са разположени множество сензори, които да допълват работата му и да гарантират безопасността на машините, като идеята те да могат да достигат от една до друга точка само с натискане на бутон. Google са силно заинтересовани и от идеята да изпробват своите технологии в по-големи превозни средства, тъй като самоуправляващите автомобили на компанията са с размерите на малка, градска кола. В момента техния проект се намира в начална фаза, като крайната цел е те да създадат най-усъвършенствания модел от този клас в индустрията.

Комбинацията между софтуерните технологии и огромния опит на инженерите на Fiat Chrysler е много интересна и може наистина да се превърне във водещо предимство на техните съвместни автомобили. Ако проектът им е успешен тези идеи ще намерят място и в по-малките коли на Google, в допълнение към минивановете, които първо ще създадат. За нас потребителите ще е много интересно да проследим как ще продължи да се развива интересното партньорство между Fiat Chrysler и Google.

снимка: brettberk.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)