SIN R1 Present

Първия български болид Sin R1

17 юли 2016

Създателят на първия български болид Sin R1 Росен Даскалов: „Автомобилът е два пъти по-евтин от чуждите коли в този клас„.

Почитатели на високите скорости и на лъскавите автомобили аплодираха първата българска суперкола Sin R1, която неотдавна бе регистрирана в КАТ София и така завърши процесът на индивидуалното типово одобрение. Домакин на презентацията бе луксозния ресторант Ла Катедрал, на пл. Ал. Невски.

SIN R1 -Present

Първият български болид Sin R1

Автомобилът с име на греха е произведен от фирма Sin Cars, чийто собственик е бившият пилот и създател на болида Росен Даскалов, съобщава ВИП Комюникейшън.
Sin R1 е автомобил, предназначен за улична употреба, хомологиран и се използва за широка гама от двигатели и допълнителни екстри – индивидуално оборудване, аудио система, един различен автомобил, максимално близък до състезателния. Може да се карa по писти, да се използва за track day, може да се кара и по нормални улици като всеки един автомобил. Притежава всички екстри, които имат и другите автомобили, като климатична инсталация, аудио система, хидравлика и др. Тъй като е олекотен, ускорява за 4 секунди 100 км. в час, а цената му е два пъти по-ниска от чуждите болиди в този клас„, споделя Росен Даскалов.

В центъра на София, пред погледа на минувачи, които спираха да се снимат с болида, бе дебютът на подобрената серийна кола Sin R1. Това е вторият подобен автомобил, конструиран от Росен Даскалов, с подобрен като дизайн и техника. Отново е използван опитът на Sin в моторните спортове и в европейските серии GT4. Окачването е модифицирано, с цел повишен комфорт в коловозите по родните пътища. Колата има хидравлика, която я покачва с натискането на бутон.
Двигателят е V8 от Chevrolet с 410 к.с., но тъй като моделът се прави по поръчка, мощността може да бъде вдигната с повече от 500 к.с.
Амбициите на Даскалов са да създава по 1 болид на месец, както и да организира дистрибутор в Европа. Цената на автомобила е 180 000 евро.
Росен Даскалов е роден на 11 май 1971 година в Русе. Инженер, дизайнер, пилот, създател на първата българска суперкола Sin R1. Започва да се занимава с картинг и автомобилизъм още като дете. През 2012 година създава компанията Sin Cars и първият български суперавтомобил Sin R1.

Снимки: ВИП Комюникейшън

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)